Turmat


Det kan lages mye spennende mat ute, bare man planlegger godt. Det fins flere kokebøker og nettsider der man kan få inspirasjon til valg av nye matopplevelser utendørs.

Pinnebrød på bål
Pinnebrød på bål
© Janne Teigen Braseth

Faget Mat og Helse er godt egnet for matlaging utendørs. Elevene kan få i oppgave å planlegge og tilberede et sunt og mettende måltid ute, for eksempel over et bål eller ved bruk av kokegrop. De kan også få i oppgave å ta med seg utstyr som kopp, tallerken, bestikk og vedskive (ved behov) hjemmefra.

Mat i skoleskogen

Lære med skogen tilbyr kokeboka Mat i skoleskogen. I kokeboka gis det tips om enkle matoppskrifter, forskjellige matlagingsmetoder, utstyr og forskjellige måter å gjøre opp ild. Kokeboka kan bestilles fra nettbutikken til Lære med skogen.

Lære med skogen har flere nettsider som kan være en ressurs for skoler. For eksempel på nettstedet uteskoleveven.no har de samlet noen enkle oppskrifter på turmat.

 

Nyfisket småørret

Nye matopplevelser utendørs

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) tilbyr en fin brosjyre med enkle oppskrifter for varmmat og desserter på bålet. Brosjyren heter Mat på tur -nye matopplevelser utendørs. Rettene tar fra 10-60 minutter å lage. Sammen med oppskriftene er det også praktiske tips til forberedelser før turen. Brosjyren kan lastes ned eller bestilles fra melk.no. På samme nettstedet kan man også søke etter enkeltoppskrifter som er egnet til tur.

Oppdatert: 23.10.2012

Kontakt